Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Kansainvälinen matkailuoppaiden päivä 2016

 Ilo palvella opastaen – Guiden till din tjänst!

Matkailuoppaat viettivät kansainvälistä matkailuoppaan päivää sunnuntaina 21.2.2016. Päätös päivän viettämisestä tehtiin Nicosiassa Kyproksella kansainvälisessä maailmankongressissa vuonna 1989.

 

Suomen Opasliitto ry:n vuoden 2016 teemana on Ilo palvella opastaen! Taitava opas saa kohteen elämään ja antaa uutta ajateltavaa. Turun matkailuoppaat ovat kaikki koulutettuja ja auktorisoituja oppaita.

 

Auktorisoinnin varmistamiseksi opas osoittaa määräajoin tietojensa ja taitojensa ajantasaisuuden. Oppaan työ on suurimmaksi osaksi freelancer-työtä. Auktorisoidun, laadukkaan matkailuoppaan tunnus on opasmerkki.

 

 

Vuoden 2016 matkailuoppaan päivän kunniaksi Turun käyntikorteiksi kutsutut matkailuoppaat järjestivät nojatuolimatkoja Turun palvelutaloissa. Nojatuolimatkalla myös liikuntarajoitteisten oli mahdollista osallistua opastetulle kävelykierrokselle kuvien ja kertomusten muodossa Vierailut toteutettiinn talkoovoimin ja ne olivat ilmaisia.

 

Kansainvälisen matkailuoppaiden päivän  nojatuolimatkat olivat:

- Lehmusvalkaman hyvinvointikeskus: Littoisten verkatehdasmiljöön värikäs elämä. Oppaana Eeva Turpeinen

- Runosmäen vanhuskeskus: Paavo Nurmen Turku. Oppaana Tiina Gustafsson

- Ruusukorttelin hyvinvointikeskus: Seitsemän sillan kierros Turussa. Oppaana Tiina Oittinen

- Saga Kaskenniitty: Nojatuolimatka Ruissalon luontoon, historiaan sekä huvilaarkkitehtuuriin. Oppaana Hanna-Leena Laihonen

- Sävelkodin palvelutalo: Seitsemän sillan kierros Turussa. Oppaana Anu Salminen

Kuvagalleria