Kävelykierrosten kuvaukset

Kesän 2019 kävelykierrokset ovat alla. Katso aikataulut ja muut tiedot täältä

Akatemiatalolta Bassin kulmalle
Carlo Bassin (1772–1840) suunnittelemat rakennukset komistavat Turun kaupunkikuvaa tänäkin päivänä. Kierroksella tutustutaan italialaissyntyisen Bassin elämäntarinaan ja kuullaan rakennuksista, joissa näkyy hänen kädenjälkensä.

Asemanpuistosta Puutorille
Kun malttaa poiketa radan varrelta, niin kulkiessa rautatieasemalta linjuriasemalle päin voi nähdä turkulaista jugendia, perinnemaisemia, iglun. Veistotaide yllättää kalevalaisena naiskauneutena ja tolpan nokassa komeilevina päinä.

Elefantista päivänkakkaraan
Aurajoen virtaamista tarkkailee raskaansarjan nisäkäs ja höyhensarjan lohikäärme. Odotettavissa yllättäviä taiteellisia paljastuksia.
Huom! Kierros päättyy Forum Marinumin pihalle. Kävelymatka noin 3 km.

Ensimmäisenä Turussa , ”First in Turku”
Monet asiat ovat tapahtuneet täällä Turussa ensimmäisenä Suomessa. Tule mukaan kuulemaan mielenkiintoisista Turun ja koko Suomen historian vaiheista, keksinnöistä sekä merkkihenkilöistä.

Hautausmaa
Turun vanhalla hautausmaalla tutustutaan merkittäviin muistomerkkeihin, kauniisiin taideteoksiin ja kuullaan huikeita tarinoita. Kävelyjen kohteet vaihtelevat eri teemojen mukaisesti.

Huviksi ja hyödyksi – Ruissaloa kävellen
Ruissalon telakka, Kansanpuisto ja kauniit pitsihuvilat ovat kierroksen helmiä. Kesää vietettiin Ruissalossa ennen niin rikkaruohoja kitkien kuin keiloja kumoten.
Huom! Kierros sisältää paljon kävelyä ja päättyy muutaman kilometrin päähän aloituspaikalta.

Kiehtova Kupittaa
Tule kävelemään ja katselemaan Suomen vanhimman ja laajimman kaupunkipuiston ympäristöä – täältä löytyy historiaa ja nykyaikaa, luontoa ja liikuntapaikkoja.

Laivojen lumoava Turku
Aurajokea värittää näyttävä kokoelma aluksia museolaivoista matkustajalaivoihin, höyrylaivoista purjelaivoihin. Jokaisella on oma kiehtova tarinansa. Merellinen kierros vie Boren puistosta Forum Marinumiin.

Linnan muurien juurella
Iltakävelyllä linnan puistossa nähdään ikkuna, josta Erik XIV katseli joen toisella puolella asuvaa Kaarina Maununtytärtä. Ihmetellään länsitornia, pohjoisseinän salakäytävää ja kuullaan, miten linnan ympäristö on muuttunut.

Meidän Manu – Mauno Koiviston Turku
Kierretään presidentti Mauno Koiviston jalanjäljissä hänen lapsuutensa ja nuoruutensa maisemissa muistellen Manun elämänvaiheita.

Salaperäinen Turku
Kierroksella tutustutaan paikkoihin, joita et ehkä omin päin löytäisi ja kuullaan unohdettuja tarinoita varjoisilta kujilta.

Totta vai tarua – tarinoita tois pualt jokke
Askelletaan Aninkaisiin, lompsitaan Lonttisiin, tallustellaan Tuureporiin.

Turun Palo
Kierroksella palataan vuoden 1827 traagisiin tunnelmiin ja käydään läpi mitä Pohjoismaiden suurimmassa kaupunkipalossa tapahtui ja missä.

Tältpualt toispual ja takasi
Vene tai föri pitäisi valita, jos ei olisi siltaa Aurajoen yli. Turun keskustasta löytyy seitsemän kaunista ja omalaatuista siltavaihtoehtoa. Tällä kierroksella voit valita suosikkisi.

Uskomaton Turun nainen Kävelykierroksella tutustutaan turkulaisiin voimanaisiin, jotka ovat muovanneet kaupungin historiaa vuosisatojen ajan.

Vares
Kierroksella eläydytään Reijo Mäen kirjojen maailmaan ja päästään tutustumaan Vares-dekkareista tuttuihin tapahtumapaikkoihin.

Begravningsplatsen
Vi beundrar minnesmärken, ser på konstverk och lyssnar på berättelser om personerna bakom namnen. Innehållet i promenaderna varierar enligt olika teman.

Hemlighetsfulla Åbo
Promenaden leder deltagarna till platser de sällan eller aldrig besöker på egen hand. Glömda och gruvliga historier berättas.

Sanning eller sägen – historier från andra sidan ån
Vi flanerar till Aningais, lunkar till Lonttinen och traskar i Tureborg.

Åbo brand
Vandringen ger en återblick på de tragiska stämningarna år 1827 och belyser vad som hände, och var, under den största stadsbranden genom tiderna i Norden.