Kävelykierrosten kuvaukset

Kesän 2024 kävelykierrosten kuvaukset ovat alla. Järjestys kalenterin mukainen

Beskrivningar för de olika rundvandringar är nedan. Ordning enligt kalender.

Pieni pyhiinvaellus keskiaikaan

Tule mukaan pienelle pyhiinvaellusmatkalle Aurajoen rannoille.Teemme aikamatkan keskiajan pyhiinvaellusperinteeseen ja sen merkitykseen. Samalla saat myös henkilökohtaisen kokemuksen asiasta. Kävelykierros päättyy Turun tuomiokirkon luokse.

Hautausmaa: Makkaramestarista salvusälliin

Kävelyllä kuullaan tarinoita Turussa toimineiden käsityöläisten ja heidän perheidensä työstä ja elämänmenosta. Ammattinimikkeitä on paljon, jotkin jo unohtuneet, jotkut taas yhä ajankohtaisia ja tuoreita.

Aurajoen rannoilla ja silloilla

Aurajoki on yksi Turun merkittävistä väylistä. Joen rannoilla on kuljettu ja siltoja ylitetty jo satoja vuosia. Kävelyllä kuulet tarinoita menneestä ja nykyhetkestä

Merellinen Aurajoki

Kierroksella koet mitä kaikkea Aurajoen varrella on vuosisatojen aikana tapahtunut – ja mitä on suunnitteilla tulevaisuudessa. Telakka on siirtynyt muualle, sen sijaan merellistä Aurajokea värittävät monet alukset museolaivoista matkustajalaivoihin ja höyrylaivoista purjelaivoihin. Joen molemmin puolin löytyy myös museoita, taidetta, ravintoloita, piensatamia ja uuteen käyttöön otettuja tehdasrakennuksia. Menneisyys on kiehtovalla tavalla läsnä.

Turun kesäkapakoita

kuvaus tulossa

Salaperäinen Turku

Kierroksella tutustutaan tuttuihin paikkoihin, joista kuullaan unohdettuja tarinoita ja asioita, joita ei löydy matkailuesitteistä. Luvassa on arvoituksellisia yksityiskohtia ja erilaisia näkökulmia Turun vanhaan keskustaan.

Hautausmaa: Koskettavat kohtalot

Tällä kävelyllä kuullaan tarinoita erikoisista ihmiskohtaloista, joista jotkut ovat erityisen mieltä liikuttavia, toiset taas puhuttelevat hillitymmin. Vielä vuosienkin jälkeen nämä kohtalot voivat herättää syvällisiä ajatuksia ja tunteita.

Aikamatka Vanhaankaupunkiin

Vanhankaupungin alueella historiallisessa Turussa on ollut merkittäviä tapahtumia useiden vuosisatojen aikana. Iltakävelyn merkeissä tutustutaan alueen historiaan ja nykypäivään. Millainen Vanhakaupunki on ollut ja millainen se on tänään? Astu mukaan
aikamatkalle.

Martinmäen maisemissa

Moni-ilmeinen ja vehreä Martti eli Turun IV kaupunginosa kuuluu Turun halutuimpiin asuinalueisiin. Täällä vallitsee rento ja mukava ilmapiiri, ja olemme ihan Turun keskustan
tuntumassa.

Turku Rocks

Tällä kävelykierroksella käydään läpi Turun rock-historiaa. Missä ja milloin järjestettiin Suomen ensimmäinen rock-konsertti? Kuka oli Tommie Mansfield?

Hautausmaa: Taidetta ja taiteilijoita

Kävelykierroksella katsellaan hautausmaan taideteoksia ja kuullaan niiden tekijöistä sekä Turussa vaikuttaneista taiteilijoista monelta taiteen eri alalta.

Turun palo

Kierroksella palataan vuoden 1827 traagisiin tunnelmiin ja käydään läpi mitä Pohjoismaiden suurimmassa kaupunkipalossa tapahtui ja missä.

Turku Rocks
Tällä kävelykierroksella käydään läpi Turun rock-historiaa. Missä ja milloin järjestettiin Suomen ensimmäinen rock-konsertti? Kuka oli Tommie Mansfield?

Turun Palo
Kierroksella palataan vuoden 1827 traagisiin tunnelmiin ja käydään läpi mitä Pohjoismaiden suurimmassa kaupunkipalossa tapahtui ja missä.

PÅ SVENSKA

Det havsnära Åbo

En promenad längs östra åstranden med berättelser om Åbo som sjöfarts-, varvs- och hamnstad.

Idrottsstaden Åbo

På rundvandringen får du bl.a. höra om de olympiska spelen i Åbo, Idrottsparkens 20 världsrekord, Finlands idrottsdrottning, Captain K och Baronen.

Åbo brand
Vandringen ger en återblick på de tragiska stämningarna år 1827 och belyser vad som hände, och var, under den största stadsbranden genom tiderna i Norden.