Kom med på en guidad promenad i Åboguiders sällskap

Turun Matkailuoppaat – Åbo Turistguiders promenadturer startar i början av juli. Nytt för i år är att biljetter bör helst köpas på förhand. På detta sätt kan deltagarna vara säkra om att få en plats vid guidningen. Det finns promenader med många nya teman, men även gamla favoriter från tidigare år.

I sommarens utbud finns fyra promenader på svenska: vandring på Gamla begravningsplatsen ”Konst och konst(närl)iga människor (sö 11.7. kl 16), ”S:t Marie kyrka och prästgård” (må 30.8. kl 18), ”Åbo brand” (lö 4.9. kl 18) och en vandring i begravningsplatsens nyare delar, ”Söner av ett folk som blött” (sö 12.9. kl 16).

De övriga promenaderna går på finska, och det finns finska parallellpromenader till de ovan nämnda. De första promenaderna sker under Medeltidsmarknaden. Varje kväll 1-4.7. kan du tillsammans med guiden leva dig in i den stad Åbo var under medeltiden och vad som finns kvar av den.

De nya promenaderna för i år tar oss till stadsdelen Port Arthur, till S:t Marie kyrka, till Kuppis och Hammarbacken – med arkitektur i fokus – och till det ”Moderna 20-talets Åbo”. Andra nya teman berör baler och farsoter, ”Tanssiaisten Turku” och ”Tautinen Turku”.

En del promenader görs på måndagar, en del på torsdagar, och de populära begravningsplats­vandringarna företas söndag eftermiddagar.

Hela utbudet av promenader med datum, startplats och klockslag samt rubriker och beskrivningar finns här på vår nätsida. Länken till förhandsköp av biljetter hittas under varje rubrik.